Liikunta- ja hyvinvointiakatemian kouluttajina toimivat alansa huippuja liikunta-, terveys- ja psykologian alalta. Koulutukset pohjautuvat aina vankkaan kokemukseen ja tutkimuspohjaiseen näyttöön.

Anu Kangasniemi, PsT, terveyspsykologian erikoispsykologi, LitM, sertifioitu liikunta- ja urheilupsykologi

Anu on terveys-, liikunta- ja urheilupsykologiaan perehtynyt psykologian tohtori, jonka erityisosaamista ovat käyttäytymisen muutoksen ja hyvinvoinnin tukeminen sekä arvoihin, tietoisuustaitoihin ja hyväksyntään pohjautuvat menetelmät. Anun väitöskirjassa (2015) tutkittiin hyväksymis- ja omistautumisterapian soveltamista vähän liikkuvien aikuisten elämäntapamuutoksen tueksi. Väitöskirjan pohjalta kehittyi arvo- ja hyväksyntäpohjainen lähestymistapa mm. liikunta- ja terveysneuvontaan ja ammattilaisille suunnattu Muutosohjaaja-koulutus. Asiantuntijatyön lisäksi Anu pitää myös psykologin vastaanottoa, jossa keskeistä on asiakkaiden terveyspsykologiaan liittyvät aiheet ja urheilijoiden psyykkinen valmennus.

Essi Sairanen, PsT

Essi on psykologi ja tutkija, joka on perehtynyt elämäntapojen muuttamiseen, syömiskäyttäytymiseen ja painonhallinnan psykologiaan. Hän on väittellyt aiheesta tohtoriksi 2016 Jyväskylän yliopistosta. Essi on tutkinut hyväksyntä- ja arvopohjaisista menetelmiä ja hänellä on kokemusta etenkin hyväksymis- ja omistautumisterapiasta. Hän on ollut kehittämässä ja ohjannut hyväksymis- ja omistautumisterapiaan perustuvia ryhmiä sekä verkossa ja kännykässä toimivia ohjelmia. Essi työskentelee tutkijana Karlstadin yliopistossa lokakuusta 2016 alkaen.