Liikunta- ja hyvinvointiakatemian kouluttajina toimivat alansa huippuja liikunta-, terveys- ja psykologian alalta. Koulutukset pohjautuvat aina vankkaan kokemukseen ja tutkimuspohjaiseen näyttöön.

Tässä lyhyt esittely tämän hetkisestä kouluttajatiimistä:

Anu Kangasniemi, PsT, terveyspsykologian erikoispsykologi, LitM, sertifioitu liikunta- ja urheilupsykologi

Anu on liikunta-, urheilu- ja terveyspsykologian laaja-alainen asiantuntija. Anun osaamisalueita ovat mm. käyttäytymisen muutokseen ja hyvinvointiin sekä liikunta- ja urheilupsykologiaan liittyvät kysymykset. Lisäksi erilaiset terveyspsykologiset ongelmat (mm. krooninen kipu, uni, ylipaino) ovat käytännön psykologin vastaanottotyön kautta tuttuja. Anu hyödyntää ammattilaisten koulutuksissa ja asiakastyössään erityisesti arvo- ja hyväksyntäpohjaisia menetelmiä, kuten mindfulness- ja hyväksymis- ja omistautumisterapiaa. Anu työskentelee tällä hetkellä Jyväskylässsä LIKES-tutkimuskeskuksessa terveyden edistämisen asiantuntijana (50%) sekä pitää psykologin vastaanottoa Lääkäriasema Pihlajalinnassa ja toimii Keski-Suomen Urheiluakatemian psyykkisen valmennuksen asiantuntijana. Anu tankkaa voimavarojaan erityisesti luonnossa lenkkeillen.

Essi Sairanen, PsT

Essi on psykologi ja tutkija, joka on perehtynyt elämäntapojen muuttamiseen, syömiskäyttäytymiseen ja painonhallinnan psykologiaan. Hän on väittellyt aiheesta tohtoriksi 2016 Jyväskylän yliopistosta. Essi on tutkinut hyväksyntä- ja arvopohjaisista menetelmiä ja hänellä on kokemusta etenkin hyväksymis- ja omistautumisterapiasta. Hän on ollut kehittämässä ja ohjannut hyväksymis- ja omistautumisterapiaan perustuvia ryhmiä sekä verkossa ja kännykässä toimivia ohjelmia. Essi työskentelee tutkijana Karlstadin yliopistossa lokakuusta 2016 alkaen. Hän nauttii matkustamisesta ja rentoutuu lenkkipoluilla ja joogaamalla.